menu

Clinic van kickbokskampioen Robin van Roosmalen bij Snakegym.

Het was een prachtige dag want Robin was in Heeze of all places! Lees hieronder het artikel van het ED.

Kickbokser Robin van Roosmalen in Heeze: ‘Na de wedstrijd bedank je elkaar voor de klappen’ HEEZE - Kickbokskampioen Robin van Roosmalen heeft na een zwaar auto-ongeluk zijn topsportcarrière noodgedwongen afgesloten. Nu geeft hij clinics, zoals donderdag in Heeze. Daar werd kickboksschool Snakegym van Danny van der Heijden heropend.

Tiel van den Heuvel 25-11-22, 13:17 Bron: ED Van der Heijden leerde de kickbokskampioen kennen terwijl Van Roosmalen stageliep bij vechtsportbedrijf Nikko, inmiddels vijftien jaar geleden. ,,Daar was ik kind aan huis”, zegt Danny, ,,en nog steeds. Zij sponsoren de school. Ik haal er al mijn spullen.”

Een Nikko-tattoo siert Van der Heijdens been als herinnering aan een passie die al heel lang duurt. ,,Ik begon toen ik zeven was. Mijn eerste vechtsportleraar zag mij doelloos over straat lopen en zei me dat ik een keer langs moest komen.” Die leraar, Corino van der Beek, gaf Van der Heijden de passie voor de sport mee en daarmee zelfvertrouwen en discipline. ,,En dat probeer ik met mijn sportschool door te geven aan iedereen die meedoet.”

Voormalig wereldkampioen Robin van Roosmalen was zevenvoudig wereldkampioen kickboksen, vóór het zeer ernstige auto-ongeluk waarbij zijn zusje overleed hem dwong te stoppen met sport op topniveau. Inmiddels traint de 33-jarige Van Roosmalen weer (‘twee keer per week, gewoon leuk met de jongens’), maar zijn oude niveau zal hij niet meer bereiken. In plaats daarvan geeft hij zijn lessen door aan een volgende generatie.

Mijn stijl is heel basic, maar die basis heeft me heel ver gebracht

Robin van Roosmalen ,,Mijn stijl is heel basic, maar die basis heeft me heel ver gebracht”, blikt hij terug. ,,Dus die stijl leer ik aan de deelnemers hier.” Aan de clinic bij Snakegym deden zo’n 25 belangstellenden mee. Van Roosmalens boodschap aan hen sluit aan bij die van Van der Heijden. ,,Je krijgt zelfvertrouwen van deze sport. Ik train normaal ook mensen die in een depressie zitten. Na een uurtje in de sportschool voelen die zich echt een stuk lekkerder.”

Softe sport Van Roosmalen en Van der Heijden vertellen dat de sport wat zachter is geworden. Kinderen tot achttien jaar worden door nieuwe regels beter in bescherming genomen. Hoewel Van Roosmalen geen fan is van de vernieuwing, begrijpt hij het wel. ,,Vroeger mocht je nog op het hoofd raken. Nu is de bescherming beter, maar je leert kinderen óók om hun dekking te laten vallen.”

Kickboksen is, als je het nuchter bekijkt, elkaar op een sportieve manier in elkaar slaan, zegt hij. Maar de kampioen is heel duidelijk: ,,Zodra de bel klinkt, na de laatste ronde, is het klaar. Dan geef je elkaar een hand, en bedank je elkaar voor de klappen die je kreeg.”

https://www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/kickbokser-robin-van-roosmalen-in-heeze-na-de-wedstrijd-bedank-je-elkaar-voor-de-klappen~a8452fe7/

Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren